Zgomotele articulare - cauze si remedii | Good Days Therapy

Reparația încheieturilor, Zgomotele articulare - cauze si remedii

Home » Stiinta » Cartilajul din încheieturile noastre se poate regenera Cartilajul din încheieturile noastre se poate regenera Autor: Adrian Popovici Un studiu recent a arătat capacitatea cartilajelor din încheieturile noastre de a se repara, într-o modalitate asemănătoare celei în care animale precum salamandrele îşi regenerează membrele tăiate, notează Medicalxpress.

reparația încheieturilor durere inghinală la articulațiile bărbaților

Viața extraterestră ar putea exista chiar și în stele Echipa condusă de către dr. Kraus a creat o modalitate prin care poate fi determinată vârsta proteinelor cu ajutorul aminoacizilor.

reparația încheieturilor artrita 4 grade tratamentul articulației genunchiului

Proteinele nou apărute au mult mai puţine sau chiar deloc urme de aminoacizi. Plecând de la această observaţie, oamenii de ştiinţă au observat că vârsta colagenului din cartilaje depinde de zona din corp unde reparația încheieturilor află.

reparația încheieturilor tipuri de artrită a mâinilor

Cartilajul din glezne este tânăr, cartilajul din genunchi este de vârstă mijlocie şi cel din şolduri este reparația încheieturilor. Aceste diferenţe între vârstele diferitelor porţiuni de cartilaj poate explica modul în care unele animale îşi pot regenera membrele şi perioadele diferite de care oamenii au nevoie pentru a se recupera în cazul unor accidente în funcţie de zonele afectate sau chiar cauzele apariţiei artritei.

ENERGIZARE ȘI HIDRATARE

Studiul a arătat că moleculele de microARN sunt cele reparația încheieturilor de controlarea proceselor legate de vârsta cartilajelor. Studii anterioare au arătat că microARN-ul este mult mai prezent în cazul animalelor care au capacităţi regenerative.

reparația încheieturilor AINS nu ajută la durerile articulare

Ming-Feng Hsueh, autor al studiului. Citeşte şi:.

reparația încheieturilor tensiunea în articulația genunchiului