Transpiratie excesiva (hiperhidroza) la picioare si talpi - Cum scapi de mirosurile neplacute

Transpirația picioarelor

Conținutul

  transpirația picioarelor

  Două până la patru milioane de glande sudoripare, răspândite pe toată suprafaţa corpului, produc un lichid clar, fără miros, care se evaporă şi astfel ne transpirația picioarelor împotriva încălzirii excesive.

  Transpiraţia este un proces natural şi vital. Oamenii transpiră mai mult când este cald afară, când fac sport sau ca răspuns la situaţii stânjenitoare, neplăcute sau care îi fac temători sau nervoși.

  Ce este hiperhidroza? Hiperhidroza este o condiţie medicală în care transpiraţia este excesivă şi apare fără aceşti declanşatori. Cel mai probabil, hiperhidroza se datorează  unei stimulări exagerate a glandelor sudoripare  de către sistemul nervos.

  • Claudia Ciobanumedic specialist dermatovenerologieCentrul de Excelenta in Dermatologie si Medicina Estetica DermaLife si Hyperclinica MedLife Baneasaexplica ce se intampla in organism cand transpiram abundent si cum se realizeaza tratamentul prin injectarea cu toxina botulinica.
  • Tratamente pentru artrita artroza
  • Transpiraţia excesivă poate fi tratată. Informează-te despre toxina botulinică | aer-bucuresti.ro
  • Îți transpiră picioarele? Iată de ce! | DCNews

  Când transpiraţia excesivă apare fără nici o cauză, se numeşte hiperhidroza primară şi este mai frecventă decât forma secundară, care apare ca rezultat al altei condiţii medicale sau ca efect advers al unor medicamente. Hiperhidroza primară este de obicei localizată la o anumită parte a corpului, frecvent mâini, picioare, axilă sau faţă şi este simetrică.

  All rights reserved doc. Asa ca astazi transpirația picioarelor pregatit cateva ponturi care te vor ajuta sa scapi de mirosurile neplacute. Autor: Dr. Transpiratie excesiva hiperhidroza la picioare si talpi - Cum scapi de mirosurile neplacute O problema cu care multi dintre noi ne confruntam, mai ales vara, este transpiratie excesiva a picioarelor si talpilor. Este normal sa avem picioarele transpirate in unele perioade din an, insa trebuie sa retii ca transpiratia excesiva poate sa indice o afectiune numita hiperhidroza.

  Deseori, începe să se manifeste încă din copilărie sau adolescenţă, frecvent la nivelul mâinilor şi picioarelor transpirația picioarelor persistă toată viaţa. Interesant este faptul că, deşi persoanele cu hiperhidroză primară localizată au episoade de transpiraţie excesivă cel puţin o dată pe săptămână, de obicei nu transpiră în timpul somnului.

  Hiperhidroza iţi poate afecta foarte mult viaţa!

  transpirația picioarelor

  Probabil că îţi faci griji în mod constant despre cât de mult transpiri. Petreci multe ore în fiecare zi schimbându-ţi hainele, ştergându-te, punând batiste la axilă, făcând duş şi purtând  haine închise la culoare şi largi.

  • De ce transpiră picioarele?
  • Ulei de muștar pentru tratamentul articulațiilor
  • De ce transpiră picioarele? - CSID: Ce se întâmplă Doctore?
  • Transpiratia excesiva a picioarelor

  Temându-te din inflamația articulațiilor coloanei vertebrale ceea ce vor crede ceilalţi, găseşti mereu motive să rămâi în casă sau iţi alegi meserii în care să nu trebuiască să interacţionezi cu prea mulţi oameni. Dacă consideri că suferi de transpiraţie excesivă, este important să discuți cu un dermatolog care este un medic specializat în diagnosticul şi tratamentul acestei afecţiuni Toxina transpirația picioarelor tratează transpiraţia excesivă Probabil că simţi că ai încercat totul transpirația picioarelor că ai pierdut orice speranţă.

  transpirația picioarelor

  Află că există un tratament foarte eficace pentru controlul hiperhidrozei. Toxina botulinică a fost aprobată pentru hiperhidroza la nivel palmelor, picioarelor şi axilei.

  transpirația picioarelor

  Administrarea toxinei botulinice se face doar  de transpirația picioarelor un medic dermatolog care a fost instruit şi are experienţă cu o astfel de procedură. Injectarea se face în cabinet, în aproximativ 20 de minute şi nu necesită restricţionarea ulterioară a transpirația picioarelor profesionale sau recreaţionale.

  Semnalează situații deosebite. Iată de ce! Să îți transpire piciorele câteodată e normal, dar transpirația excesivă și permanentă poate indica prezența unor afecțiuni.

  În timpul procedurii, cu ajutorul unui ac fin se injectează intradermic cantităţi mici de toxină botulinică, la nivelul glandelor sudoripare care determină transpiraţia excesivă.

  Medicul aproximează numărul de injectări în funcție de zona care trebuie să fie tratată. Injectarea la nivelul palmelor sau picioarelor poate fi mai dureroasă. În acest caz se pot folosi diverse tehnici de anestezie locală.

  transpirația picioarelor

  Efectul se instalează în zile şi durează luni. Toxina botulinică nu vindecă definitiv hiperhidroza, astfel că simptomele se vor reinstala treptat.

  Desi problema mirosului picioarelor nu este una medicala, specialistii recomanda examinarea frecventa a talpilor pentru identificarea posibilelor anomalii, rani sau ciuperci ce pot favoriza aparitia mirosului. In astfel de cazuri este indicat apelul la medicul specialist. In restul cazurilor insa, sosetele si incaltamintea sunt cel mai adesea cauza aparitiei mirosului neplacut al picioarelor.

  Va fi nevoie de injectări ulterioare, repetate la interval de luni. Ai vorbit cu dermatologul despre transpiraţia excesivă? Daca nu, acum este momentul!

  transpirația picioarelor